Update situatie

Het is een tijdje geleden dat ik iets heb geschreven. De reden daarvan is dat ik geen energie had om op mijn blog te schrijven.

Er is veel gebeurd de afgelopen periode. Ik ben echt keihard aan het werken om mijn conditie weer op peil te krijgen. Iedere week ga ik naar het revalidatiecentrum om mijn opbouw te bespreken en eraan te werken. Omdat de aanvallen niet helemaal weg zijn, stond er zoals ik al eerder schreef een langdurige EEG gepland. Ondertussen ben ik opgenomen geweest bij SEIN en heb ik de EEG achter de rug.

Als je een EEG krijgt worden er eerst allemaal elektronen op je hoofd geplaatst, deze meten ze precies uit en worden vastgezet met lijm of klei.

Deze keer werd het met klei vast gemaakt. Als alles vast zit kunnen ze je hersenactiviteit precies uitlezen. Je zit samen met nog een aantal andere patiënten in een huiskamer waar overal camera’s op je gericht staan. Dag en nacht wordt alles opgenomen. Overdag eet je samen, speel je spelletjes, klets je met de verpleging of moet je opdrachten uitvoeren bv. Stuk hardop lezen, op de hometrainer etc.

Zolang als je daar bent zit je aan de draden, dat is soms wel lastig. Ik heb al eerder in mijn blog over een EEG-opname geschreven, mocht je er meer over willen weten kijk dan even terug of stuur mij een berichtje.

Ik heb het weer heel gezellig gehad deze keer, aardige verpleging en leuke medepatiënten. Helaas heb ik tijdens de 24-uurs opname geen epileptische aanval gehad dus hebben ze deze niet kunnen meten. Dat is zowel goed bericht als slecht bericht. Aan de ene kant natuurlijk heel erg fijn dat er zoveel minder epileptische activiteit is. Aan de andere kant had ik graag gewild dat de aanvallen die ik nog heb geregistreerd zouden zijn.

Ik sta ondertussen op de wachtlijst voor een 5-daagse EEG. De wachtlijst is erg lang dus ik moet  geduld hebben.

Ik baal ervan dat door de operatie mijn aanvallen nog niet helemaal weg zijn, maar ben blij dat het er zo’n stuk minder zijn. Ik heb mijzelf voorgenomen dat ik mij voorlopig helemaal wil focussen op mijn herstel en dan pas verder wil gaan kijken over wat er nog meer voor mogelijkheden zijn.

Het gaat de laatste tijd steeds met kleine stapjes vooruit, ik merk dat ik meer kan, mijn concentratie beter wordt en stiekem hoop ik dat het steeds beter mag gaan met mij en vooral dat mijn aanvallen minder worden doordat mijn lichaam aan het herstellen is.

Ik wil ervoor knokken en genieten van alle kleine stapjes die ik iedere dag nog maak…

Tot het volgende blog, ik hoop snel weer terug te zijn!

Liefs Merel

2 antwoorden op “Update situatie”

  1. Bedankt voor je bericht Merel! Fijn dat het de laatste tijd met kleine stapjes vooruit gaat. Hou vast, die positiviteit!

    Leon, Janette, Mats, Noor en Gideon van den Boogert

  2. Hallo Merel

    Bedankt voor je update! Het blijft wel vervelend voor je dat het toch steeds weer de kop opsteekt.

    Hopelijk meer succes bij de andere scan

    Jos en Marja

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.