Over mij

Welkom op mijn site!

[December 2017]

Misschien ken je mij, misschien ken je mij niet.
Voor als je mij niet kent zal ik mij even kort voorstellen. Mijn naam is Merel, ik ben 14 jaar oud. Ik woon in een huis, in een dorp, met mijn vader, mijn moeder, 2 broers, konijnen, kippen en mijn tamme agapornis. Vaak zijn mijn vriendje en mijn vriendinnen ook in mijn buurt te vinden. Een meisje zoals er duizenden zijn.

Waarom dan hier mijn verhaal?
Graag wil ik je meenemen in mijn dagelijkse leventje, niet omdat ik nu zo bijzonder ben maar vooral omdat ik jullie een klein beetje wil laten beleven hoe het is om te leven met epilepsie. Welke impact het heeft op mijn dagelijkse bezigheden, hoe mijn omgeving er tegenaan kijkt en hoe het zal zijn als ik later dit jaar als alles goed mag gaan een hersenoperatie hoop te ondergaan.

Ik wil epilepsie onder de aandacht van meer mensen brengen vooral omdat ik zelf voordat ik epilepsie kreeg er bijna nooit iets over gehoord had, er weinig over wist.

Daar schaam ik mij bijna een beetje voor, er zijn weet ik nu zoveel mensen die aan deze ziekte lijden, het is een ziekte die zoveel onzekerheid met zich meebrengt en jouw leven en dat van je omgeving compleet kan beheersen en op zijn kop kan zetten.

Ik kreeg toen ik 13 jaar was zomaar ineens epilepsie. Het begon met een paar absences en schokken per dag en werd zo erg dat ik de hele dag door aanvallen had. Ik heb weken in ziekenhuizen gelegen en ben uiteindelijk een paar maanden opgenomen geweest in een epilepsiekliniek. Ze hebben bij mij de aanvallen niet met medicijnen onder controle gekregen. Ik heb nu nog steeds een paar aanvallen per dag.

Hoe kan het toch zijn dat ik er zo weinig over wist?

Ik wil het graag met je delen om samen met jullie meer begrip te krijgen voor mensen met epilepsie….